Ankerfeste anbefaler Kulturdugnad Gamvik

Da jeg og Emma Gunnarsson startet Ankerfeste-prosjektet fikk vi syrlige spørsmål om hva det skulle være godt for. – Er det enda et luftslott uten konkrete resultater? – Er det sånne urealistiske og kunstneriske greier det offentlige skal gi støtte til?

Jeg valgte å ikke svare. Å rope i motvind gir som oftest en ørefik i retur med storm styrke. Men så fant jeg ut at jeg kunne si fra på en annen måte: Gjennom å speile egne og andres forsøk på gjøre noe bra for plassen sin, vise frem verdien av å få få bo på et av verdens mest spennende steder; Nordkyn. Det gjør vi i Ankerfeste-prosjektet, men det gjør også andre med stor suksess. Vi snakker om

Kulturdugnad Gamvik

Her er deres egen reklametekst – den er sann, den er god og frister til besøk:

«Hver sommer i månedsskiftet juli/august møtes lokalbefolkning, kunstnere og turister og fyller Gamvik med billedkunst, musikk, håndverk og debatt. Storslått natur og en lunefull arktisk sommer bidrar til en særegen stemning, der tradisjonelt og nyskapende stortrives i hverandres selskap. Som det framgår av navnet, er hele arrangementet basert på frivillig innsats, og Kulturdugnad Gamvik er blitt en begivenhet som vekker interesse langt utenfor Finnmarks grenser. Gamvik Kunstforening er ansvarlig arrangør og arbeidsleder. Flere av arrangementer er gratis for publikum.»

Gå inn på deres Facebook-side og meld deg på: Kulturdugnad Gamvik

Mer som dette:

%d bloggere liker dette: