Smak av kysten – sjømatnettverk

Mehamn og mange andre fiskevær er eksperter på sjømat, fra hav til bord. Dessverre er det slik at vi likevel kjøper fiskepinner og annen fiskemat fra frysedisken i matbutikken. Ikke for å være matpoliti, men det er likevel synd hvis mattradisjonene ved kysten mister sin verdi for de som bor midt i det marine matfatet.

Derfor er det fint at det fins et nettverk som heter «Smak av kysten» og som er Norges største gastronomiske sjømatnettverk med over 105 medlemmer. På deres nettside står det:

«Nettverket representerer hele verdikjeden fra fiskemottak, produsenter og grossister til fiskehandlere og restauranter.

Kunnskapsutvikling innen sjømat er det bærende element i dette nettverket, og alle medlemmene har gjennomgått et omfattende kompetanseprogram som sikrer høy kvalitet på sjømaten i alle ledd.

Spisestedene og fiskehandlerne i nettverket legger sin stolthet i å tilby deg sesongens aller beste lokale råvarer. Nettopp det gir en helt spesiell opplevelse – vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstfest med skalldyr.

Smak av kysten utvikler og formidler kunnskap om bærekraftig mat fra havet der kvalitet, mangfold og sesong blir ivaretatt. Kompetansen bygges i hele verdikjeden slik at restaurantene og fiskehandlerne kan begeistre mennesker med ekte sjømatopplevelser. Dette bidrar igjen til økt verdiskapning hos medlemmene og sjømatnæringen forøvrig.»

Gå inn på nettsiden og les mer om «Smak av kysten».

Mer som dette:

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

%d bloggere liker dette: