Troms og Finnmark fylkeskommune støtter prosjekt Ankerfeste
Karin Eriksen (Sp), fylkesråd for næring og miljø. Foto: Lars Åke Andersen.

Prosjekt Ankerfeste har fått et tilskudd på 200 000 kroner fra Troms og Finnmark fylkeskommune for å bidra til å gjøre Mehamn og Gamvik kommune enda mer attraktiv for de som bor der og for de som besøker fiskeværene.

– Vi er glade for at politikerne våre vil støtte et nytenkende prosjekt som har som mål å skape ny giv for folk og næringsliv, sier prosjektleder Emma Gunnarsson.

Tiltakene som skal utforskes er fundert på kulturminner, mattradisjoner og historie som turistmagneter, fiskevær rent for marin forsøpling, deling av tradisjonskunnskap mellom eldre og unge og alternativ næringsutvikling som vil skape nye arbeidsplasser.

Alt som gjøres i Ankerfeste-prosjektet er i samarbeid med lokalbefolkningen og skal løpende formidles via egne web-sider og på sosiale medier med bilder, intervju, filmsnutter og fortellinger. Prosjekt Ankerfeste ledes av Emma Gunnarsson, Arctic Lux i samarbeid med Torill Olsen, Formidlingskraft As. Til sammen har de bl.a. kompetanse på kunst, kultur, historie, stedsutvikling, næringsutvikling, prosjektarbeid og formidling.

Les mer om Troms og Finnmark fylkeskommune vedtak til prosjekter med mål om at samspill kan styrke næringene og skape arbeidsplasser.

Mer som dette:

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

%d bloggere liker dette: