Det er et av spørsmålene som prosjektleder Emma Gunnarsson i Ankerfeste hadde lyst til å finne ut av. Derfor satte hun i gang med en fotoworkshop for elever fra 5.-10. klassetrinn på Mehamn Skole.

På hotellveggen «medt i værret» står det nå en fotoutstilling med tema: Slik ser barn og ungdom i Mehamn på hjemplassen sin. Utstillinga ble åpnet 14. juni og både barn og voksne kom for å se. Næringssjef Stein-Arild Olaussen, lærer Hans Enge og kunstner/formidler Emma Gunnarsson holdt tale og mente at fotojobben de unge hadde gjort er viktig for identitetsbygging og tilhørighet.

Tekster er av Torill Olsen som selv er Mehamnværing og som lot seg inspirere av elevenes fotografier.

Denne fotoutstillingen blir å se på Mehamn Arctic Hotell AS sine vinduer frem til 31. august. Elevene hadde mange flere bilder enn det utsillingen på hotellveggen viser. Derfor skal alle bildene vises under Nordkynfestivalen senere i sommer.

Her er noen av fotografiene de unge selv har tatt.

Næringssjef i Gamvik kommune, Stein-Arild Olaussen
Hans Enge, lærer ved Mehamn Skole